Praktijk

Praktijk 2021-09-02T21:01:10+02:00

Praktijklessen

Het liefst streven wij ernaar om lessen van 90 minuten te geven om het maximale resultaat uit een rijles te halen. Hierdoor pak je hetgeen wat je geleerd hebt in de vorige les sneller op en zijn de lessen daardoor ook zeer effectief. We halen je niet alleen thuis op maar ook bijvoorbeeld op school, werk of het station.

De lessen worden zorgvuldig opgebouwd aan de hand van je instructiekaart. We zoeken alle situaties op die voor het veilig autorijden van belang zijn en oefenen net zolang totdat je deze goed beheerst.

Ook zullen we goed trainen in de bijzondere verrichtingen. Hiernaast zullen we ons richten op het behalen van het examen, en de routes die je vanaf het CBR kan verwachten van het proefrijden en oefenen. Zo kom je optimaal voorbereid op je examen en sta je daar geen verrassingen meer te wachten.

Tussentijdsetoets

Een Tussentijdse Toets stelt je in staat om je vorderingen voor het praktijkexamen te testen. Zo krijg je een indruk van het examen en kan je alvast wennen aan het verloop ervan. De toets is een rijtest die wordt afgenomen door CBR en verloopt als een echt examen. Tevens wordt bij een positief resultaat vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen. Deze Tussentijdse Toets verhoogt uw kans om tijdens het eerste examen een maximaal resultaat te behalen. De Tussentijdse Toets volgt meestal na 2/3 van de opleiding. Door de toets ben je beter voorbereid op het uiteindelijke afrijden. Onderzoek heeft uitgewezen dat een Tussentijdse Toets de slagingskans met twintig procent kan doen toenemen.

Praktijkexamen

Na het behalen van je theoriecertificaat en het goed doorlopen van je opleiding volgt het praktijkexamen. Hier laat je de examinator van het CBR zien dat je over voldoende rijvaardigheid beschikt om veilig aan het verkeer deel te nemen.

Het praktijkexamen voor de personenauto begint en eindigt op de locatie van het CBR. Je instructrice van Rijschool Hommel gaat met je mee naar het examen en legt je precies uit wat er zal gebeuren en wat er van je verwacht wordt. Je kan in je eigen, vertrouwde, lesauto examen doen, en de instructrice rijdt, als je dat wilt, met je mee. Zo maakt ze je het zo makkelijk mogelijk en kan ze je na afloop van het examen haar visie geven op de uitslag. Op de website van het CBR vind je meer informatie over de gang van zaken rondom het praktijkexamen.

Ok, ik wil mijn rijbewijs!

Meld je dan direct aan…
Aanmelden